AVIZ

Israel: Militær kontrol med det nordlige Gaza er kun første fase

TOPSHOT-ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

Det siger han ifølge avisen Haaretz.

– Dette vil være en kort pause, og når den er slut, vil kampene fortsætte på intens vis. Vi vil lægge pres på for at få flere gidsler hjem, siger Gallant.

En talsmand for Israels militær siger, at den militære kontrol med den nordlige del af Gazastriben kun er “første fase i en lang krig”.

– I de kommende dage vil vi fokusere på planlægning og forberedelse til de næste faser af kamp, siger talsmanden, Daniel Hagari, ifølge Haaretz.

Han tilføjer, at de tusindvis af israelske soldater, der er i Gazastriben, vil blive der under våbenhvilen. Men de vil holde sig til de områder, der er aftalt.

Tidligere torsdag meddelte Qatar, at en fire dage lang pause i kamphandlingerne træder i kraft fra fredag morgen klokken 07.00 lokal tid. Det er klokken 06.00 dansk tid.

Qatar og andre mæglere har sagt, at de ønsker at forhandle sig frem til en længere våbenhvile.

Men også fra palæstinensisk side lyder der tydelige signaler om, at kampene vil blive genoptaget.

Talsmanden for Hamas-bevægelsens væbnede gren, Izz el-Deen al-Qassam Brigaderne, opfordrer til at optrappe kampene.

– Vi opfordrer til en optrapning af konfrontationen med besættelsesmagten på hele Vestbredden og alle fronter, siger talsmanden, Abu Ubaida, ifølge Reuters i en video, der er blevet vist på tv-stationen al-Jazeera.

Mens uret tæller ned til de fire dages våbenhvile, fortsætter kampene tilsyneladende torsdag.

Hamas-myndigheder i Gazastriben siger torsdag aften, at dødstallet nu lyder på 14.854 på palæstinensisk side. Blandt dem er ifølge Hamas 6150 børn og omkring 4000 kvinder.

Omkring 36.000 andre er såret, lyder status ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er ikke muligt at få tallene bekræftet fra anden side.

Gazas sundhedsministerium har tidligere sagt, at det ikke længere kan give præcise dødstal. Det skyldes, at de voldsomme kampe forhindrer ambulancer og andre redningstjenester i at hente de dræbte.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere