AVIZ

Israel evakuerer by nær Libanon efter kampe

ISRAEL-LEBANON-PALESTINIAN-CONFLICT

– For et kort øjeblik siden har den Nordlige Kommando informeret byens borgmester om beslutningen. Planen skal føres ud i livet af de lokale myndigheder og Turistministeriet sammen med Forsvarsministeriet, hedder det i en erklæring fra det israelske militær.

Libanons Hizbollah-milits, som støttes af Iran og allierede palæstinensiske grupper, har i flere dage udvekslet skud over den libanesisk-israelske grænse efter Hamas ifølge Israel dræbte op mod 1400 mennesker i Israel ved et angreb 7. oktober. De dræbte var overvejende civile.

Israels hær siger, at den fortsætter angreb mod Hizbollah ved grænsen til Libanon, hvor en del af den militante islamistiske gruppes observationsposter og stillinger er blevet ødelagt.

Over 3700 palæstinensere – overvejende civile – er blevet dræbt i Gazastriben i forbindelse med israelske bombardementer. Tallet er oplyst af det palæstinensiske sundhedsministerium. Det er ikke bekræftet fra anden side.

Kiryat Shmona har omkring 22.000 indbyggere.

Over 20 landsbyer ved grænsen mellem Israel og Libanon er tidligere blevet evakueret.

Israel har løbende evakueret mindre samfund tæt på den nordlige grænse, mens reservister er kørt ind i området i kampvogne og pansrede køretøjer.

Den shiamuslimske Hizbollah-milits er Libanons eneste bevæbnede bevægelse, som ikke nedlagde våbnene efter den libanesiske borgerkrig fra 1975 til 1990. Den sidste store konflikt mellem Hizbollah og Israel var i 2006.

Under denne konflikt blev over 1200 dræbt i Libanon, mens 165 israelere – overvejende soldater – blev dræbt. Hele grænseregionen er stadig stærkt præget af kampene i 2006.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere