AVIZ

Israel anholder al-Shifa-hospitalets direktør

Ground operation of the Israeli army against Palestinian Islamist group Hamas in northern Gaza

Det skriver nyhedsbureauet AFP, som torsdag morgen har talt med lægen.

– Mohammad Abu Salmiya blev anholdt sammen med adskillige andre ledende læger, siger Khalid Abu Samra, der er leder for en af hospitalets afdelinger.

Oplysningen er senere torsdag blevet bekræftet af Israels militær.

– På hospitalet var der under hans ledelse omfattende terroraktivitet fra Hamas’ side, meddeler militæret ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Israelske styrker har været til stede på og ved al-Shifa-hospitalet siden onsdag i sidste uge.

Ifølge Israel har den militante palæstinensiske bevægelse Hamas haft en kommandocentral på hospitalet. Den oplysning er ikke bekræftet af uafhængige kilder.

Efter at israelske styrker rykkede ind på hospitalet, er dets patienter og de fleste læger og andre ansatte blevet evakueret. Også internt fordrevne, der opholdt sig på hospitalets grund, er blevet evakueret.

Den første evakuering på al-Shifa-hospitalet, som er Gazas største hospital, blev iværksat lørdag.

Ifølge Hamas var der inden sidste weekend 650 patienter og mellem 5000 og 7000 internt fordrevne på hospitalets område.

FN vurderer dog, at antallet af patienter, ansatte og fordrevne, der indtil lørdag opholdt sig på hospitalet, er en del lavere. Fra FN lyder det, at der var 2300 personer på hospitalet, inden de israelske styrker rykkede ind.

Israels militær gik ind i Gaza i slutningen af oktober. Inden da havde militæret i flere uger angrebet enklaven fra luften.

Operationen i Gaza blev iværksat efter Hamas’ angreb på Israel 7. oktober. Her blev 1200 personer – primært civile – dræbt, og cirka 240 blev taget til fange og ført ind i Gaza.

Siden har der pågået forhandlinger om løsladelse af gidslerne.

Natten til onsdag kom det frem, at Israels regering har stemt for en aftale med Hamas, der skal sikre, at 50 gidsler bliver løsladt.

Samtidig skal Israel løslade mindst 150 palæstinensiske fanger fra israelske fængsler.

Aftalen betyder desuden, at parterne skal holde en pause i kampene i Gaza på fire dage. Det er foreløbig uvist, hvornår den pause vil finde sted, og hvornår gidslerne vil blive frigivet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere