AVIZ

Iransk nyhedsbureau melder pige død efter påstået politioverfald

TOPSHOT-IRAN-PROTEST-WOMEN-RIGHTS

Det oplyser det officielle iranske nyhedsbureau Irna lørdag ifølge Reuters.

16-årige Geravand har ligget i koma. For omtrent en uge siden oplyste iranske statsmedier, at hun var hjernedød.

– Desværre gik hun i koma i noget tid efter at have pådraget sig hjerneskader. Hun døde for nogle minutter siden, rapporterer Irna.

Ngo’en Hengaw har tidligere beskrevet, at Geravand blev overfaldet af det iranske moralpoliti i en metro for at bryde landets hijablove.

Iranske myndigheder er kommet med en anden udlægning af hændelsen 1. oktober. De har i stedet sagt, at Geravand besvimede på grund af lavt blodtryk.

Geravand-sagen er blevet sammenlignet med den om 22-årige Mahsa Amini, der mistede bevidstheden i det iranske moralpolitis varetægt. Hun lå i koma i tre dage, inden hun døde 16. september 2022.

Ifølge familien døde hun af slag på hoved og krop. Myndighederne har sagt, at hun døde som følge af allerede eksisterende helbredsproblemer.

Efter hendes død var der i Iran nogle af de største protester mod landets præstestyre, siden det indtog magten efter en revolution i 1979.

Iransk lov, som er bygget på landets fortolkning af sharia, kræver, at kvinder dækker deres hår med en hijab og iklæder sig løstsiddende og lange klæder.

Det er moralpolitiets opgave at håndhæve loven.

Reglerne blev indført i forbindelse med den iranske revolution i 1979.

Da blev det eksisterende, sekulære styre omstyrtet og udskiftet med et islamisk præstestyre, som er baseret på sharialov.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere