AVIZ

Indenrigsluftfart binder Danmark sammen – i dag er dele af landet helt afkoblet

Foto: Mads Krabbe.
Foto: Mads Krabbe.

Pressemeddelelse

15.3.2023 06:00:00 CET | Landdistrikternes Fællesråd

Indenrigsluftfart er med til at binde Danmark bedre sammen. Men efter 57 år lukkede Midtjyllands Lufthavn i december 2022, og det har afkoblet flere midt- og vestjyder fra den hurtige forbindelse til hovedstadsområdet.

Det er ifølge formand for Landdistrikternes Fællesråd problematisk:

– Indenrigsluftfart er vigtig infrastruktur, som hjælper til at binde vores land bedre sammen og sikrer, at vi kan komme hurtigt frem og tilbage mellem landsdele. Midtjyllands Lufthavn har indtil nu klaret sig uden statsstøtte, men nu er der akut behov for en håndsrækning, siger Steffen Damsgaard og henviser til, at også lufthavnene i Rønne på Bornholm og Sønderborg i Sønderjylland får tilskud fra staten til at sikre indenrigsruteflyvning.

Indenrigsluftfart er afgørende for erhvervsudviklingen lokalt og for de virksomheder, der har behov for at flyve frem og tilbage på én dag, eller som skal have hurtig adgang til udlandet f.eks. via Kastrup Lufthavn. Dertil er det også vigtigt for turismen, at der er gode muligheder for at komme til og fra landsdele.

Landdistrikternes Fællesråd mener derfor, at det er vigtigt at holde hånden under indenrigsluftfarten i Danmark. 

– Det kan have store konsekvenser for sammenhængskraften og for erhvervsudviklingen, jobskabelsen og bosætningen, når dele af indenrigsluftfarten lider et knæk. Derfor vil jeg gerne rette en appel til transportministeren og partierne på Christiansborg om at finde en løsning for indenrigsruten mellem Midtjyllands lufthavn og København, så borgere og virksomheder i hele landet har god adgang til indenrigsflyvninger – også midt- og vestjyderne, siger Steffen Damsgaard.

SVM-regeringen har ambition om at etablere en grøn indenrigsrute i 2025, og senest i 2030 skal der være fuld grøn indenrigsflyvning. Det fremgår af regeringsgrundlaget.

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere