AVIZ

Ikonisk computerspil får første opdatering i over ti år

SWEDEN-ESPORT-GAMING
SWEDEN-ESPORT-GAMING (Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix)

Det oplyser firmaet bag computerspillet Valve på Counter-Strikes hjemmeside.

Det betyder for e-sportshold som Astralis og Heroic, at Counter-Strike igen bliver toppen af poppen.

– Det her er en stor nyhed, fordi Counter-Strike er et spil, som lige nu ligner noget skrald i forhold til alle de andre spil, som er på markedet, siger Niels Topp, som er ekspert og vært på e-sport hos TV 2.

Og det er noget af en opdatering, som venter for de 24 millioner månedlige spillere. På Counter-Strikes hjemmeside fremgår det, at det er det største tekniske spring fremad i spillets historie.

Det første Counter-Strike-spil udkom i år 2000.

– Nu får Counter-Strike som koncept, som spil og som brand en overhaling, som gør, at det er lige så nyt, lige så spændende, lige så godt og lige så flot, som de andre skydespil der er i branchen, siger Niels Topp.

Og det bliver særligt for amatørspillerne, at ændringerne bliver mærkbare. Der er nemlig forskel på at spille derhjemme og på de professionelle servere, mener Niels Topp.

– Det her gør, at spillet, man lancerer for hr. og fru Danmark og de professionelle spillere, bliver mere ens, hvilket selvfølgelig er superfedt. Men for de professionelle bliver det ikke en kæmpestor ændring, siger han.

Ifølge firmaet bag kommer den nye opdatering til sommer. Det vil være en gratis opgradering til det allerede eksisterende spil Counter-Strike: Global Offensive.

Grundlæggende ændres spillets engine – det bibliotek og de byggeklodser – som Counter-Strike er bygget op om. Den nuværende engine stammer fra en opdatering af spillet helt tilbage i 2006.

– Det gør, at hver gang man skal tilføje en ny ting til spillet eller rette et problem i spillet, er det noget værre juks for at sige det lige ud, siger Niels Topp.

– Det er nærmest en skraldespand, som bliver holdt sammen med gaffatape, det vi har lige nu. Counter-Strike 2 bliver med en hel ny engine, som kører på den her Source 2-engine.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere