Over 700.000 mennesker menes at være sendt på flugt fra kampe i det afrikanske land, siden konflikten brød ud. Det viser de seneste tal fra FN.
Blandt dem er et stort antal børn. De ankommer ved grænsen til nabolandene Sydsudan og Egypten med tydelige tegn på chok og stress. Befolkningstallet i Sudan skønnes at være omkring 47 millioner.
– Børnene er meget stressede. Det ses gennem atypisk opførsel, såsom at de slås, mens andre trækker sig ind i sig selv og vil være alene, siger Micah Yakani, der er koordinator for Red Barnet i Sydsudan.
Han tilføjer, at der også ses stigende grad af sult og fejlernæring på grund af mangel på mad.
– Der er ikke nok af de varme måltider, der bliver delt ud i transitcentrene. Mange familier får ikke noget mad.
De krigende parter i Sudan siger samtidig, at de har indgået en humanitær aftale uden at indgå en våbenhvile.
Højtstående FN-diplomater giver udtryk for optimisme med hensyn til en snarlig våbenhvileaftale, efter at de har haft møder med begge parter.
Efter knap en uges forhandlinger i Jeddah i Saudi-Arabien har parterne flere gange erklæret, at de i fremtidige samtaler vil arbejde på at indgå en kortvarig våbenhvile.
– Det vigtigste, som er blevet underskrevet i det seneste døgn, er en erklæring om, at parterne vil fortsætte deres forhandlinger, fastslår Volker Perthes, som er FN’s særlige repræsentant i Sudan.
Men trods den indgåede principaftale var der fredag spredte luftangreb og artilleriangreb.
Konflikten begyndte 15. april, da en internationalt støttet plan for en overgang til demokrati gik i vasken.
Vestlige regeringer har støttet overgangen til en civil regering i landet, der har en strategisk vigtig placering mellem Egypten, Saudi-Arabien, Etiopien og den ustabile Sahel-region.
Konflikten har lammet Sudans økonomi og kvalt landets handel, samtidig med at den humanitære krise i landet forværres. Tidligere våbenhviler er flere gange blevet brudt.
/ritzau/Reuters
Andre læser også