AVIZ

Hummelgaard taler med Tyskland om håndtering af had mod jøder

Doorstep i Forsvarsministeriet

Det siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) mandag inden ministermøde i Bruxelles.

– Hvis man er utilfreds med fredsprocessen i Mellemøsten, skal det ikke gå ud over herboende europæiske jøder, siger ministeren.

Mandag er Peter Hummelgaard til EU-ministerrådsmøde, hvor blandt andet konflikten i Mellemøstens påvirkning på terrortruslen og antisemitisme er på dagsordenen.

Danmarks egne efterretningstjenester vurderer, at konflikten i Mellemøsten bidrager til en mobilisering og en radikalisering i bestemte islamiske miljøer.

I løbet af dagen skal Hummelgaard have bilaterale samtaler med den belgiske justitsminister og den tyske justitsminister for at høre, hvordan de tackler problemet hos dem.

– Jeg ved, at i Tyskland instruerer man demonstranter, der går på gaden i, hvor grænsen går i den tyske lovgivning, siger Peter Hummelgaard.

I Danmark forsøger man at gøre det samme, men det er ikke alle, der forstår, hvad der egentlig er strafbart. Ministeren fortæller, at der er en række sager i gang, som er udløst af demonstranter.

– Når folk står til demonstration med mange andre, og nogen begynder at råbe antisemitiske slagord eller opfordrer til jihad eller lignende, så skal man ikke råbe med, for det er i udgangspunktet strafbart, siger Peter Hummelgaard.

Ministeren vil heller ikke afvise, at der måske skal flere værktøjer til eller større muligheder for politiet, hvad antisemitisme og billigelse af terror angår.

I november kunne Jødisk Samfund oplyse, at der på en måned var registreret 80 indberetninger om antisemitisme.

Til sammenligning registrerede menigheden fra 1. januar 2023 frem til angrebet fra Hamas i oktober 30 indberetninger.

/ritzau/

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere