AVIZ

Hizbollah-medlem meldes dræbt i israelsk angreb i Libanon

An Israeli soldier walks past a tank near Israel''s border with Lebanon, northern Israel

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Meldingen kommer, efter at der også tidligere mandag har været meldinger om uro på begge sider af Israels grænse mod Libanon.

Oplysningen om et dræbt Hizbollah-medlem kommer fra to kilder, der er tæt knyttet til Hizbollah, samt en sikkerhedskilde i Libanon.

Mandagens udvikling kan måske indikere, at en ny frontlinje er ved at åbne sig efter to dages kampe mellem israelske styrker og militante islamister.

Mandag eftermiddag oplyste Israels militær, at landets soldater med støtte fra helikoptere dræbt mindst to væbnede personer, der havde krydset den israelske grænse fra Libanon. Libanon ligger nord for Israel.

Israel har angiveligt indkaldt omkring 300.000 soldater fra landets reservestyrke. Det er et hidtil uset højt antal. Den melding har sat gang i spekulationer om en snarlig israelsk offensiv på landjorden i Gaza.

– Vi har aldrig før indkaldt så mange personer fra reservestyrken. Vi går i offensiven, siger Daniel Hagari, en talsmand fra Israels militær.

Militante fra den islamistiske bevægelse Hamas iværksatte lørdag morgen et omfattende og blodig angreb mod Israel. Gruppen har dræbt mindst 700 israelere og taget yderligere en lang række israelere til fange.

Det er de største tab, Israel har oplevet siden Yom Kippur-krigen i 1973, hvor landet kom under angreb fra en koalition ledet af Egypten og Syrien.

Israel har siden lørdag gennemført flere luftangreb mod Gaza.

De palæstinensiske myndigheder melder mandag om mindst 560 dræbte palæstinensere. 2900 er såret i israelske angreb.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere