AVIZ

Historisk kraftig cyklon: Flere end 60 mister livet i Malawi

MOZAMBIQUE-WEATHER-CYCLONE-FREDDY
MOZAMBIQUE-WEATHER-CYCLONE-FREDDY (Alfredo Zuniga/Ritzau Scanpix)

Det oplyser Røde Kors ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mandag eftermiddag er det foreløbige dødstal opgjort til 66. Derudover er 93 kommet til skade, og 16 personer er savnet.

Ifølge World Meteorological Organization er “Freddy” én af de kraftigste storme, der nogensinde er registreret på Jordens sydlige halvkugle.

Det skriver Reuters.

Den internationale meteorologiske organisation oplyser samtidig, at “Freddy” muligvis er den mest langvarige cyklon, man har kendskab til.

Da “Freddy” trak et spor af ødelæggelse gennem Malawi i weekenden, var det anden gang på en måned, at den hærgede landet.

Også nabolandet Mozambique har haft besøg af den tropiske storm. Både her og i Malawi har voldsomme regnskyl skabt oversvømmelser.

Ifølge Reuters er der mandag foreløbig registreret seks dødsofre i Mozambique. De mistede livet, da stormen ramte havnebyen Quelimane.

Mange flere er blevet kvæstet under cyklonen i landet, fortæller Mozambiques sundhedsminister, Armindo Tiago.

– Vi har ikke et præcist billede af ødelæggelsernes omfang, fordi vi ikke har kontakt til alle regioner, siger sundhedsministeren ifølge Reuters.

Cyklonen ramte den centrale del af Mozambique lørdag, hvorefter den rykkede videre ind over det afrikanske kontinent til Malawi.

Mens “Freddy” den seneste måned har cirkuleret i det sydlige Afrika, har den kostet i alt næsten 100 menneskeliv i Mozambique, Malawi og Madagaskar, der ligger ud for Mozambiques kyst i det Indiske Ocean.

Mandag er vinden stilnet af i Malawi og Mozambique. Men der er stadig oversvømmelser mange steder, skriver Reuters.

Vandet har allerede ødelagt mange afgrøder og øger risikoen for spredning af smitsomme sygdomme såsom kolera.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere