AVIZ

Henrik Dahl er officielt valgt som LA-spidskandidat til EU-valg

Regionernes Politiske Topmøde
Regionernes Politiske Topmøde (Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)

Det mangeårige folketingsmedlem blev valgt uden modkandidater i forbindelse med et hovedbestyrelsesmøde. Det oplyser partiet til Ritzau.

Det har i et par måneder været så godt som sikkert, at Henrik Dahl ville blive spidskandidaten. Allerede i april blev han indstillet som spidskandidat, men han kunne først formelt vælges lørdag på et opstillingsmøde.

– Med Liberal Alliance repræsenteret i parlamentet håber jeg på at kunne bidrage til, at EU forbliver kontinentets garant for fred, frihed og fremskridt, siger Henrik Dahl i en pressemeddelelse.

– Samtidig vil jeg kæmpe for, at EU respekterer medlemslandenes egne nationale dagsordener. Det er eksempelvis ikke EU’s opgave at blande sig i hverken socialpolitik eller skattepolitik.

Henrik Dahl er lige nu udenrigsordfører for Liberal Alliance. Samme post havde han fra 2016 til 2019. Dahl har siddet i Folketinget siden 2015.

Liberal Alliance har tre gange tidligere forsøgt at komme ind i Bruxelles, men det er endnu ikke lykkedes.

I 2019 forsøgte de sig med den tidligere minister Mette Bock. Her fik de 2,2 procent af stemmerne. Færrest af alle partier.

Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, siger i pressemeddelelsen, at ”det er en vigtig tid for EU”.

– Mange af de udfordringer, vi står overfor såsom klimaforandringer, presset på Europas ydre grænser og krigen i Ukraine, kan kun løses gennem internationalt samarbejde.

– Her skal også Liberal Alliance bidrage til, at vi løfter vores del af ansvaret i EU, og jeg kan ikke forestille mig en bedre kandidat til den opgave end Henrik Dahl. Han er en dygtig politiker med stor erfaring indenfor international politik, siger Alex Vanopslagh.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere