AVIZ

Hamas truer med at dræbe gidsler hvis Israel fortsætter angreb

PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

Det siger en talsmand for Hamas mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Talsmanden, Abu Obeida, hævder desuden, at de israelske gidsler indtil nu er blevet holdt i god behold. Truslen om drab er fremlagt, fordi Israel har bombet og dræbt civile i deres hjem uden varsel, lyder det fra Hamas.

Den israelske regering har oplyst, at over 100 israelere holdes som gidsler.

Det er mandag aften dog uvist, hvad det præcise antal lyder på.

Hamas siger mandag aften i et telefoninterview med Al Jazeera, at gruppen er åben for en mulig våbenhvile, fordi den har “opnået sine mål”.

Adspurgt om muligheden for en våbenhvile siger Moussa Abu Marzouk, der er en højtstående embedsmand fra Hamas, til mediet, at Hamas er åben for “noget i den stil” og “alle politiske dialoger”.

Mindst 800 israelere har mistet livet, efter at Hamas lørdag morgen iværksatte et omfattende og blodigt angreb i Israel.

Det er de største tab, Israel har oplevet siden Yom Kippur-krigen i 1973, hvor landet kom under angreb fra en koalition ledet af Egypten og Syrien.

Ifølge Hamas selv blev der affyret 5000 raketter mod Israel i løbet af bare 20 minutter. Israel har berettet om halvt så mange raketter.

Derudover brød krigere fra Hamas gennem den ellers stærkt bevogtede grænse mellem Gaza og Israel og angreb blandt andet en israelsk festival tæt på grænseområdet og indtog flere israelske byer og kibbutzer.

Israel har som modsvar gennemført flere luftangreb mod Gaza.

De palæstinensiske myndigheder har mandag meldt om mindst 560 dræbte palæstinensere. 2900 skal være såret i israelske angreb.

/ritzau/

Andre læser også