AVIZ

Hamas melder 500 dræbt i angreb på hospital i Gaza

TOPSHOT-PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

Ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium er 500 døde, skriver Reuters.

En talsmand for civilforsvaret i Gaza siger til nyhedsbureauet AFP, at der er omkring 300 døde.

Det ramte hospital er al-Ahli Arab, der ligger i Gaza By.

Angrebet ramte hospitalets gård, oplyser ministeriet.

Et stort antal palæstinensere har søgt tilflugt ved hospitalerne i Gazastriben, fordi de anses for at være nogle af de mest sikre steder at opholde sig.

– Hospitalet husede hundredvis af syge og sårede samt mennesker, der er tvunget på flugt fra deres hjem, meddeler Hamas’ mediekontor.

Det betegner angrebet som “en krigsforbrydelse”.

Kort tid efter angrebet har flere lande reageret. Canadas premierminister, Justin Trudeau, kalder angrebet på hospitalet for “ulovligt” og i en udtalelse fra det egyptiske udenrigsministerium lyder det, at man fordømmer angrebet.

Det skriver Reuters, og tilføjer yderligere at Egypten opfordrer det internationale samfund til at “gribe ind” for at stoppe “overtrædelserne”.

Hassan Khalaf, som er direktør for et andet hospital, der ligger en kilometer fra al-Ahli Arab-hospitalet, fortæller til tv-station al-Jazeera, at det ramte hospital “stadig brænder” efter luftangrebet.

Han tilføjer, at tusindvis af palæstinensere er blevet såret i de seneste ti dages luftangreb, men der er ingen sikre steder, de kan være.

– Hvor skal de tage hen?, spørger han.

– De vil foretage massakrer og massakrer og massakrer i Gaza, siger han om de israelske styrker.

Den palæstinensiske præsident, Mahmud Abbas, har efter angrebet bedt om tre sørgedage, oplyser det palæstinensiske nyhedsbureau Wafa ifølge AFP.

Abbas kalder angrebet for en “humanitær katastrofe”.

Israels militær har ikke umiddelbart bekræftet meldingerne om angrebet.

En talsmand for hæren siger til den britiske tv-station BBC’s journalist Michael Shuval, at årsagen til angrebet stadig er ukendt, men at militæret er ved at undersøge sagen nærmere.

Der bor over to millioner mennesker på den smalle stribe land, der er på størrelse med den danske ø Mors.

Israel har opfordret alle indbyggere i det nordlige Gaza til at begive sig mod syd for at undgå luftangreb.

Omkring 3000 mennesker er blevet dræbt, siden Israel

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere