AVIZ

Guterres forfærdet over angreb på ambulancekonvoj i Gaza

Palestinians check the damages of an ambulance convoy

– Jeg er forfærdet over det meddelte angreb i Gaza på en ambulancekonvoj uden for Al–Shifa-hospitalet. Billeder af lig spredt på gaden uden for hospitalet er rystende, udtaler Guterres.

I udtalelsen lyder det, at konflikten “må stoppe”.

Guterres insisterer på, at han ikke har glemt Hamas-bevægelsens overraskelsesangreb på Israel 7. oktober.

Den humanitære situation i Gaza “forfærdelig”, tilføjer generalsekretæren.

En journalist fra nyhedsbureauet AFP har befundet sig på stedet og fortæller om flere lig ved siden af den ramte ambulance uden for hospitalet. Ifølge journalisten er hospitalet fyldt med civile, der søger sikkerhed fra israelske angreb, samt sårede personer.

Også Palæstinensiske Røde Halvmåne har fordømt et israelsk angreb på ambulancekonvoj fredag.

Organisationen oplyser, at angrebet har dræbt 15 personer og såret yderligere 60. Det Hamas – styrede sundhedsministerium i Gaza har givet de samme tal, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Røde Halvmåne, som er tilsvarende Røde Kors i fortrinsvis muslimske lande, siger natten til lørdag, at en af dets ambulancer blev ramt “af et missil affyret af israelske styrker” omkring to meter fra indgangen til Al–Shifa – hospitalet i Gaza By.

Israels militær har tidligere fredag oplyst, at det har iværksat et luftangreb på “en ambulance, som styrkerne identificerede blev brugt af en terrorcelle fra Hamas tæt på deres position i kampzonen”.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere