AVIZ

Generalsekretær mener støtten til palæstinensere skal fortsætte

TOPSHOT-PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

– Hvis man vælger at trække støtten på det her tidspunkt, så virker det ærlig talt som om, man rammer de forkerte. For vi står over for en massiv humanitær katastrofe i Gaza, fortæller han.

Regeringen har truffet beslutningen efter et møde mellem regeringspartierne tirsdag formiddag i forlængelse af den palæstinensiske gruppe Hamas’ angreb på Israel lørdag.

– Vi har besluttet at sætte den danske udviklingsstøtte til Palæstina på pause, siger Dan Jørgensen (S) til Ritzau.

Ifølge Tim Whyte er det især vigtigt nu, at Danmark leverer nødhjælp i Gaza.

– 60 procent af befolkningen i Gaza er afhængige af mad og støtte udefra for overhovedet at kunne overleve. Og lige nu er over 150.000 på flugt, siger han.

Tim Whyte tror, at mange i Gaza er uforstående over for, hvorfor det internationale samfund ikke prøver at reducere de civile omkostninger.

– Det er vigtigt, at det internationale samfund viser, at de grundlæggende principper – folkeretten og principperne omkring, at man ikke bruger civile mål – bliver overholdt, siger Tim Whyte.

Udviklingspengene, der sættes på pause, går normalt til civile organisationer, infrastrukturprojekter og landbrug.

Samtidig skal der igangsættes et arbejde med at gennemgå udviklingsstøtten i detaljer for at sikre, at ingen danske midler går indirekte til støtte af angreb på Israel.

– Vi vil gennemgå den med tættekam, for vi vil være helt sikre på, at de danske midler, der går til Palæstina, ikke indirekte kommer til at støtte terrororganisationer, eller organisationer der på anden måde bakker op om Hamas, siger Dan Jørgensen.

Generalsekretær Tim Whyte er enig i, at støtten ikke skal gå til Hamas.

– Vi skal selvfølgelig garantere, at bistanden ikke går til Hamas. Men det er jo indtil videre ret løsagtige påstande, som ingen har kunnet bevise.

– Derfor synes jeg, det er underligt, at man – uden at have dokumentation og midt i en krig og en krise – beslutter sig for at sætte støtten på pause, siger han.

Ifølge ham kan konsekvensen være, at befolkningen i Gaza bliver mere afhængige af Hamas.

– Jeg har svært ved at se, hvorfor det skulle være i den danske interesse, siger Tim Whyte.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere