AVIZ

Fransk skuespillers ridderskab skal undersøges efter beskyldninger

FILES-BELGIUM-FRANCE-FILM-WOMEN-DEPARDIEU

Det siger Frankrigs kulturminister, Rima Abdul-Malak.

Det sker, efter at en dokumentarfilm om Depardieu blev vist på fransk tv i sidste uge.

I filmen vises skuespilleren under en rejse til Nordkorea i 2018. Her kommer han med en række eksplicitte seksuelle kommentarer i nærheden af en kvindelig tolk og seksualiserer en lille pige, der ridder på en hest.

Rima Abdul-Malak siger, at Depardieus kommentarer i dokumentarfilmen var “fuldstændig chokerende”, og at hun “væmmes” ved hans opførsel.

Hun fordømmer skuespillerens attitude, hvor “intentionen er at være sjov og provokerende, men i virkeligheden er respektløs, uværdig og bringer Frankrig til skamme, fordi han er et monument inden for film i hele verden”.

– Instruktører vil bestemme om han får filmroller i fremtiden eller ikke. Jeg tror ikke, han får mange tilbud på sit skrivebord lige nu, siger kulturministeren.

Den franske æreslegion, Legion d’honneur, er den fornemmeste orden i Frankrig.

I april kunne det undersøgende medie Mediepart fortælle, at 13 kvinder anklagede Gérard Depardieu for enten overgreb eller voldtægt.

Det har Depardieu efterfølgende afvist.

Den franske skuespillerinde Charlotte Arnould meldte i 2018 Depardieu til politiet. Hun sagde, at hun var blevet voldtaget af ham to gange i hans hjem i Paris et par dage tidligere.

På det tidspunkt var Charlotte Arnould 22 år gammel, mens Gérard Depardieu var 69 år gammel.

Depardieu er ven af Arnoulds familie, og han har kendt hende, siden hun var et barn.

Sagen blev efterfølgende henlagt grundet manglende beviser. Men i 2020 blev han sigtet for voldtægten dog uden at blive fængslet. Depardieu har selv afvist anklagen som “ubegrundet” og forsøgt at få sagen lukket.

Gérard Depardieuer en af de mest kendte skuespillere i Frankrig. Han har medvirket i utallige franske film, men også internationale film som “Hamlet” og “Life of Pi”.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere