AVIZ

Fransk politi opløser demonstration med tåregas og vandkanoner

TOPSHOT-FRANCE-POLITICS-GOVERNMENT-PENSIONS-DEMO
TOPSHOT-FRANCE-POLITICS-GOVERNMENT-PENSIONS-DEMO (Alain Jocard/Ritzau Scanpix)

Det skriver det franske medie France Info.

Omtrent 6000 vrede demonstranter var mødt op på Concordepladsen, der ligger i nærheden af det franske præsidentpalads i midten af landets hovedstad, Paris.

Her viste demonstranterne deres utilfredshed med præsident Emmanuel Macron, som kort forinden havde benyttet sig af en kontroversiel artikel i den franske forfatning til at gennemtvinge en upopulær pensionsreform.

Reformen hæver landets pensionsalder fra 62 til 64 år.

Politiet brød for alvor ind, da demonstrationen begyndte at udvikle sig voldeligt.

Ifølge flere medier brugte politiet i sidste ende tåregasgranater og vandkanoner til at rydde pladsen. Demonstranter satte ild til træpaller og smed kasteskyts efter de franske politibetjente.

Der var torsdag aften også demonstrationer i andre større franske byer. Blandt andet i Marseille, Dijon, Nantes, Rennes, Rouen, Grenoble, Toulouse og Nice.

Flere af landets store fagforeninger har opfordret til landsdækkende demonstrationer og strejker på torsdag i næste uge. Millioner af mennesker har allerede demonstreret mod reformerne.

Landets indenrigsminister, Gérald Darmanin, har instrueret politiet i at iværksætte “øgede beskyttelsestiltag” for landets parlamentsmedlemmer under de store demonstrationer.

Ministeren skulle ifølge France Info i et brev stilet til politiet have skrevet, at franske parlamentsmedlemmer er i fare for trusler, fornærmelser og hærværk.

Macrons manøvre med at tvinge reformen igennem betød, at den ikke behøvedes at blive stemt om i det franske underhus, Nationalforsamlingen.

De franske parlamentarikere kan dog stadig underminere artikel 49.3 i den franske forfatning, som er den, som Macron har gjort brug af. Det kræver dog, at parlamentet stiller den franske regering over for et mistillidsvotum.

/ritzau/dpa

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere