Pensionsreformen står til at hæve pensionsalderen i landet fra 62 til 64 år. 195 af de franske senatorer stemte for den, mens 112 stemte imod.
Reformen er uhyre upopulær i Frankrig og har især i den seneste uge været grobund for store protester mod Macrons regering.
Hundredtusindvis af demonstranter har i løbet af lørdag været på gaden for at give udtryk for deres utilfredshed. Flere fagforeninger udtrykte håb for, at de stadig kunne nå at presse den franske regering til at droppe reformen.
Elisabeth Borne, den franske premierminister, er ikke desto mindre glad for, at reformen nu er rykket et skridt nærmere fransk lovgivning.
– Et stort skridt er blevet taget, siger hun lørdag aften.
Et parlamentarisk udvalg skal nu udarbejde den endelige lovtekst, som skal godkendes i både overhuset, Senatet, og underhuset, Nationalforsamlingen.
Her forventer Elisabeth Borne, at regeringen kan samle et flertal for reformen, tilføjer hun.
Skulle det mod premierministerens forventning ikke lykkes at samle et parlamentarisk flertal for den endelige lovtekst, er det imidlertid ikke umuligt for regeringen at presse den igennem.
Artikel 49.3 i den franske forfatning tillader regeringen at vedtage lovgivning uden et flertal i landets parlament. Den eneste måde, det franske parlament i det tilfælde vil kunne modsætte sig reformen på, er, hvis det stiller regeringen over for et mistillidsvotum.
Det værktøj er dog yderst kontroversielt og er sjældent blevet brugt før.
/ritzau/AFP
Andre læser også