Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.
– En afhængighed til pengespil kan have store konsekvenser. Ud over de økonomiske problemer slås flere med ensomhed, angst, depression og endda selvmordstanker, siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) i pressemeddelelsen.
I alt skal 72 millioner gå til initiativer, som tilbyder behandling for ludomani. De resterende ti millioner skal gå til forebyggelse.
Puljen er i alt på 82,6 millioner kroner og gælder for i år og næste år.
Pengene skal bruges på 12 initiativer fra seks ansøgere. Tilbuddene er blevet vurderet af Sundhedsstyrelsen.
– Ofte rammes hele familien, når et familiemedlem ikke kan kontrollere sin spilletrang. Derfor er det vigtigt, at der er behandlingstilbud til de mange mennesker, der slås med ludomani, siger indenrigs- og sundhedsministeren i meddelelsen.
På listen af dem, som får del i puljen er blandt andet Center for Ludomani, som både arbejder med forebyggelse og behandling.
Ifølge pressemeddelelsen tilbyder centeret blandt andet gratis rådgivning til par.
De andre ansøgere er Klinik for Ludomani på Odense Universitetshospital og Forskningsklinikken for Ludomani på Aarhus Universitetshospital.
Derudover er AlfaRehab, Ludomaniklinikken Mindwork og Behandlingscenter Tjele også med i dem, som får del af ludomanipuljen.
Ludomanipuljen udspringer af en politisk aftale fra 2017. Her blev man enige om, at man fra 2018 og frem årligt skal afsætte penge til behandling, forebyggelse, og forskning i ludomani.
Ifølge Spillemyndigheden anslår en undersøgelse fra 2021, at omkring 478.000 danskere har minimum et lavt niveau af spilproblemer.
I samme undersøgelse anslås det, at omkring 29.500 voksne danskere har et alvorligt pengespilsproblem.
/ritzau/
Andre læser også