AVIZ

Fødevaresektoren er klar til at tage imod unge i mesterlære

Regeringen holder pressemøde om fremtidens folkeskole

– Vores medlemmer skriger efter elever, men der er næsten ingen at få. Jeg er overbevist om, at vi kan få flere unge til at se mulighederne i en karrierevej inden for fødevarefagene, hvis de allerede i folkeskolen kommer ud i en virksomhed, siger Leif Wilson Laustsen i en pressemeddelelse.

FørevareDanmark er en organisation for små og mellemstore virksomheder inden for fødevaresektoren.

Regeringen har onsdag præsenteret et folkeskoleudspil, hvor elever i 8.- og 9.-klasse kan vælge at komme i juniormesterlære.

Her vil en til to dage foregå på en virksomhed i stedet for at følge den almindelige undervisning.

– Der er mange unge mennesker, som savner praktiske udfordringer i folkeskolen. Jeg tror, at man ved at skabe større valgfrihed for eleverne i højere grad vil kunne stimulere den boblende nysgerrighed for de praktiske fag, siger han i pressemeddelelsen.

De elever, som vælger juniormesterlære, vil få en særskilt afgangsprøve, der giver adgang til erhvervsuddannelser, men ikke de gymnasiale uddannelser.

Og det møder kritik. Blandt andet fra organisationen Skole og Forældre, der repræsenterer skolebestyrelser og forældre til skolebørn.

De udtaler sig til Jyllands-Posten.

– Vi vil være bekymrede, hvis man afskærer en del af eleverne fra muligheder meget tidligt og dermed opgiver idéen om, at folkeskolen skal give alle unge lige muligheder til efterfølgende uddannelser og job, siger formand Rasmus Edelberg.

/ritzau/

Andre læser også