AVIZ

FN anklager Rusland for krigsforbrydelser mod ukrainske børn

SWITZERLAND-CONFLICT-RIGHTS-RUSSIA-UKRAINE
SWITZERLAND-CONFLICT-RIGHTS-RUSSIA-UKRAINE (Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix)

Det siger de i deres første rapport fra krigszonen.

De advarer også den russiske regering om, at de russiske raketangreb på energiforsyningen i Ukraine og det “udbredte torturmønster” kan være en forbrydelse mod menneskeheden.

Den særlige FN-gruppe blev oprettet sidste år af FN’s Menneskerettighedsråd. Det skete for at kunne fastslå om Rusland i forbindelse med invasionen i Ukraine har krænket folkeretten og begået forbrydelser.

Men de finder ikke bevis på, at der er begået folkemord i Ukraine. Også selv om det har været en ofte fremført påstand fra Ukraines regering.

Rapporten fra FN’s undersøgere baserer sig på over 500 interviews, satellitbilleder, besøg i fængsler og på gravpladser.

Den kommer, samtidig med at Den Internationale Straffedomstol i Haag forventes at udsende ordrer om anholdelse af russiske officerer og embedsmænd for med tvang at have deporteret ukrainske børn og for forsøg på at smadre landets infrastruktur.

– De russiske myndigheder har begået talrige krænkelser af international humanitær lov og menneskerettighedslove og i tillæg til det en bred vifte af krigsforbrydelser, hedder det i rapporten.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere