AVIZ

Flere søger ind på Aalborg Universitets it-specialistuddannelser

Foto: William Brændstrup
Foto: William Brændstrup

Pressemeddelelse

15.3.2023 16:24:56 CET | Aalborg Universitet

Et antal af Aalborg Universitets it-uddannelser får i år rekordstor søgning i kvote 2. Blandt andet uddannelser som datalogi, software og medialogi oplever i år stigende interesse fra de uddannelsessøgende, ikke mindst på universitetets campus i København. Det viser foreløbige tal fra Aalborg Universitet (AAU).

– Vi er naturligvis glade for stigningen i kvote 2-ansøgere til nogle af vores it-uddannelser. Vi ved jo, at virksomhederne i høj grad mangler højtuddannede it-specialister, så det er meget positivt, at flere unge ønsker at starte deres it-karrierevej på disse uddannelser på Aalborg Universitet, siger prorektor Anne Marie Kanstrup.

I alt har Aalborg Universitet modtaget godt 7.400 ansøgninger i kvote 2. Det er stort set det samme som sidste år, hvor AAU fik 7.412 kvote 2-ansøgninger, og det svarer i store træk også til søgningen før corona-pandemien.

Universitetet har endnu ikke tal på, hvor mange ansøgere, der har valgt AAU som deres førsteprioritet. Sidste år var det 2.300, og universitetet regner med et lignende antal i år.

– Generelt er vi godt tilfredse med årets kvote 2-søgning. Vi ved jo, at ungdomsårgangene bliver mindre, og der kan også være unge, som stadig holder de sabbatår, de ikke kunne tage under corona-pandemien. Så alt i alt er det fint, at vi lander på det samme antal som sidste år, siger Anne Marie Kanstrup.

Den endelige opgørelse fra Aalborg Universitet for antallet af kvote 2-ansøgninger og fordelingen på uddannelser er klar i morgen den 16. marts om eftermiddagen og vil derefter være tilgængelig på aau.dk

Bemærk, at det først er muligt at sige noget endeligt om det samlede ansøgerbillede til Aalborg Universitet, når fristen for ansøgning om optagelse via kvote 1 udløber den 5. juli kl. 12. Ansøgerne får svar på deres ansøgninger den 28. juli.

Udvikling i kvote 2-ansøgninger på Aalborg Universitet

Antal ansøgere til Kvote 2 de seneste fem år.

2023: 7.403 ansøgninger (foreløbige tal)
2022: 7.412 ansøgninger (endelige tal)
2021: 9.127 ansøgninger (endelige tal)
2020: 7.590 ansøgninger (endelige tal)
2019: 7.295 ansøgninger (endelige tal)

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere