AVIZ

Flådeskib sejlet mod Somalia efter melding om formodet piratangreb

Somalia Piracy

Det meddeler EU’s Navfor-mission fredag.

Hvis skibet “Ruen”, der sejler under maltesisk flag, er blevet kapret, er det den første succesfulde kapring af somaliske pirater siden 2017, hvor internationale flåder slog ned på en række piratangreb i Adenbugten og Det Indiske Ocean.

EU’s Navfor-afdeling i Spanien siger, at det modtog en alarm torsdag om det “påståede piratkaprede fartøj”, som befandt sig omkring 500 sømil øst for øen Socotra ud for den somaliske kyst. Det svarer til lidt over 900 kilometer.

Socotra hører til Yemen.

EU’s Navfor-mission siger, at et spansk krigsskib er blevet sendt til området med det formål at “indsamle mere information og overveje yderligere handling”.

– Eunavfor er fortsat på vagt over for dette og andre nylige piratrelaterede begivenheder i operationsområdet, det nordvestlige Indiske Ocean og Det Røde Hav, lyder det.

Et medlem af en gruppe, der tidligere har hjulpet med at organisere razziaer på skibe, siger til Reuters, at han har hørt, at pirater er lykkedes med at beslaglægge et fartøj.

– Seks af mine piratvenner lykkedes med at overtage et skib, og de vil bringe det ind til kysten ved den østlige region Puntland (i Somalia, red.), siger Mukhtar Mohamud over en telefonforbindelse fra kystbyen Qandala.

Han nævner ikke navnet på det skib, han har hørt, er blevet kapret. Puntlands maritime myndigheder har ikke umiddelbart kommenteret på oplysningerne.

Det britiske maritime sikkerhedsfirma Ambrey siger, at det mener, at “Ruen” er blevet kapret af pirater.

Tidligere fredag sagde det britiske maritime organ UKMTO, at det havde modtaget en melding fra et skibs sikkerhedschef, der mente at besætningen ikke længere havde kontrol over skibet, som på det tidspunkt havde kurs mod Somalia.

UKMTO lokaliserede skibet til at befinde sig i nærheden af Det Arabiske Hav og øen Socotra.

“Ruen” administreres af det bulgarske shippingselskab Navigation Maritime Bulgare. Det viser data fra den offentlige shippingdatabase Equasis.

Skibet blev sidst registreret på åbent hav med kurs mod Somalia klokken 15.26 dansk tid ifølge data fra LSEG, skriver Reuters.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere