AVIZ

Falske betjente dømt for groft hjemmerøveri

Minkkommissionen holder genafhøringer

Her blev en person udsat for vold og truet med en pistollignende genstand, inden gerningsmændene stak af med offerets betalingskort og andre værdigenstande.

De fire personer er torsdag kendt skyldige i sagen, der blandt andet vedrører groft hjemmerøveri.

Det afgør en enig domsmandsret ved Retten på Frederiksberg.

57-årige Tina Brandt straffes med fængsel i fem år, mens 40-årige Jonatthan Julius Willum Bethel og 53-årige Kenneth Kiel begge idømmes fem år og tre måneders fængsel.

28-årige Kevin Matthias idømmes fængsel i seks år og tre måneder.

To af de dømte var iklædt politijakker under hjemmerøveriet, som ifølge retten blev begået i forening.

De fire personer er i grove træk fundet skyldige i overensstemmelse med anklageskriftet.

Ifølge tiltalen indfandt Tina Brandt sig først i lejligheden, hvor hun kortvarigt havde været en enkelt gang før. Hun ønskede at drikke øl med offeret.

Herefter gav hun et telefonisk signal til Kenneth Kiel, som sammen med Jonatthan Julius Willum Bethel blev kørt til lejligheden af Kevin Matthias.

Herefter bankede de to førstnævnte på døren til lejligheden iført politijakker, hvorfor de ifølge dommen offentligt har udgivet sig for at være fra en offentlig myndighed.

Personen, der boede i lejligheden, fik døren i hovedet, hvorefter han blev tvunget ned på gulvet og tildelt slag.

Formålet med hele besøget var, at de fire personer havde en formodning om, at der var værdier i lejligheden, lyder det fra retsformanden, der tilføjer, at Tina Brandt har forklaret, at hun godt vidste, hvad der skulle ske, og at hun ville have noget af udbyttet.

De tre mænd er desuden alle kendt skyldige i databedrageri, eftersom de kort efter røveriet forsøgte at hæve penge i forskellige hæveautomater med offerets betalingskort.

Tina Brandt, Kenneth Kiel og Kevin Matthias har anket dommen på stedet, mens Jonatthan Julius Willum Bethel har udbedt sig betænkningstid.

Sidstnævnte er kendt skyldig i en række forhold om narkokørsel uden kørekort og er blevet frakendt førerretten i syv år.

Sagen blev i første omgang rejst som en nævningesag, fordi anklageren ville kræve fire års fængsel eller mere.

Men de fire nu dømte personer valgte imidlertid, at sagen skulle afgøres af en dommer og to domsmænd – en såkaldt domsmandssag. Det er en ret, man som tiltalt har.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere