AVIZ

Fængsel må godt begrænse Peter Madsens besøg

PLUS Livstid eller ej - ubådsdrab i landsretten

Det har Retten i Nykøbing Falster torsdag afgjort, skriver retten på sin hjemmeside.

Peter Madsen havde sagsøgt Storstrøm Fængsel, fordi han mente, at loven som begrænsede hans muligheder for blandt andet besøg, var i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

I januar 2022 vedtog Folketinget en lov, som betød, at livstidsdømte og forvaringsdømte ikke må få besøg af eller udveksle breve med personer, som de ikke kendte før varetægtsfængslingen, i de første ti år af deres afsoning.

Loven har været gældende siden 1. februar 2022.

Retten skulle også vurdere, om Peter Madsen skulle have ret til besøg fra, og brevveksling og telefonsamtaler med en bestemt person. Fængslet havde givet ham afslag.

Men retten fandt grundlag for, at han godt må have kontakt med den specifikke person.

Det skyldes, at lovens betingelser er opfyldt i forbindelse med den konkrete person, lyder det i rettens resume af dommen.

For at man kan få tilladelse til besøg, skal den indsatte dokumentere, at der er tale om nærtstående personer, eller at der er tale om en person, som man har kendt før en varetægtsfængsling.

Der kan kun gives tilladelse til besøg af andre, hvis særlige omstændigheder taler for det.

I juni blev Peter Madsen dømt i en straffesag for at have sendt ulovlige breve ud af fængslet.

Her erkendte han at have sendt brevene, men han nægtede sig skyldig med henvisning til, at han mener, at loven krænker hans menneskerettigheder.

Den sag kostede ham en bøde på 5000 kroner.

Peter Madsen afsoner en dom på fængsel på livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall i 2017.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere