AVIZ

EU’s sag mod Elon Musks sociale medie er startet

FILE PHOTO: Interview of EU antitrust chief Margrethe Vestager

Det siger EU-kommissær med ansvar for det indre marked Thierry Breton.

Sagen bygger på, at man har identificeret misinformation på X relateret til Hamas angreb den 7. oktober. Formelt set henvises der til forordningens forpligtelser omkring ulovligt indhold, som blandt andet er sat i verden for at bekæmpe misinformation.

– I dag starter vi de formelle skridt mod X for at gøre det klart, at med DSA’en er tiden, hvor store online platforme agerer som om, at de er så store, at de kan være ligeglade, er forbi, siger Thierry Breton ifølge en pressemeddelelse.

EU-Kommissionen vil fortsætte med at indsamle beviser. Eksempelvis ved at sende flere anmodninger om information til X.

Den danske kommissær, Margrethe Vestager, siger, at EU tager ethvert brud på reglerne meget seriøst.

– Kommissionen vil grundigt undersøge X’s overholdelse af DSA’en for at sørge for, at europæiske borgere er sikre online, siger hun.

Tilbage i oktober offentliggjorde EU-Kommissionen sin undersøgelse af det sociale medie.

Platforme som X, AliExpress, Facebook og Instagram er omfattet af DSA’en, da de har mere end 45 millioner månedlige europæiske brugere.

Hvis selskaberne ikke lever op til den nye lovgivning, kan de få bøder på op til seks procent af deres årlige omsætning.

– Vi har nu klare regler, forpligtigelser, stærkt tilsyn, hurtig håndhævelse og afskrækkende sanktioner, og vi vil gøre brug af vores værktøjskasse for at beskytte borgere og demokratier, siger Thierry Breton.

DSA’en sætter ingen juridisk deadline for, hvornår en sag slutter. Længden af en undersøgelse afhænger af flere forskellige faktorer inklusive, hvor kompleks sagen er, og hvorvidt et selskab er villig til at samarbejde med kommissionen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere