AVIZ

Endnu en påsat brand og drabsforsøg i Stockholm

WEB_INRIKES

– Det er en villa eller et dobbelthus, som det brændte i. Vi vurderer, at branden er påsat og har indledt en forundersøgelse om påsat brand, siger talsperson i politiet Daniel Wikdal til det svenske nyhedsbureau TT.

Samme sted blev der fundet et genstand, som blev formodet at være farlig, hvilket førte til evakuering af flere huse på gaden.

Kort efter klokken seks blev genstanden dog undersøgt og vurderet til at være ufarlig. Beboerne har derfor fået lov til at vende hjem, oplyser politiet.

Natten til tirsdag blev der påsat syv brande i og omkring Stockholm. Tre personer blev anholdt, og politiet efterforsker nu forbindelser til igangværende kriminelle konflikter.

Ifølge Daniel Wikdahl er det også muligt, at torsdagens brand har forbindelse til bandekonflikter.

– Det kan ikke udelukkes, at denne hændelse har forbindelser til andre forbrydelser, siger han.

Tidligere natten til torsdag var der også meldinger om en anden brand i en butik i byen Vallentuna, som er en forstad nord for Stockholm. Branden var startet udenfor og spredte sig til butikken. Den blev dog hurtigt slukket.

Ifølge Daniel Wikdahl er der endnu ikke nok oplysninger om denne brand til at afgøre, om den er forbundet med andre voldshandlinger eller konflikter.

Også et andet sted i det sydlige Stockholm har politiet været på arbejde i døgnets sene timer.

I byen Bredäng i det sydlige Stockholm blev en lejlighedsdør sent onsdag aften beskudt med flere skud. Hændelsen er blevet kategoriseret som drabsforsøg.

– Beboerne ringede ind om, at der var affyret skud i opgangen, siger Daniel Wikdahl.

Politiet trængte efter hændelsen ind i lejligheden, der var blevet skudt mod, hvor to mænd i midten af tyverne opholdte sig.

– De har ingen fysiske skader men er selvfølgelig påvirket af det, der er sket, siger Daniel Wikdahl til TT.

Han kan endnu ikke svare på, om denne episode har forbindelse til den igangværende kriminelle konflikt i Stockholm. Ingen er mistænkt eller anholdt.

/ritzau/TT

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere