AVIZ

Ekstrem storm går i land ved den mexicanske havneby Acapulco

Hurricane Otis set to hit Acapulco as Category 5 storm

Det oplyser det amerikanske stormcenter NHC.

Det er en yderst farlig kategori-5 orkan efter den såkaldte Saffir-Simpson-skala.

– Katastrofale ødelæggelser er sandsynlige, der hvor orkanens kerne går i land, lyder det fra USA’s stormcenter.

Blot otte kilometer fra Acapulco er orkanen gået i land ifølge NHC, og der er målt en maksimal stormstyrke på 270 kilometer i timen.

Men det er ikke kun vinden, der er faren. Også stormflod på havet og meget store regnmængder truer Acapulco med knap 700.000 indbyggere og delstaten Guerrero, hvor byen ligger.

– Denne styrtregn vil udløse pludselige voldsomme oversvømmelser også i byområder sammen med mudderskred i områder med et højere terræn, lyder det fra NHC ifølge AFP.

– En potentiel katastrofal stormflod kan ventes at forårsage livstruende oversvømmelser langs kysten, vurderer stormcenteret.

I Acapulco havde mange af byens beboere satset på, at orkanen ville blive svækket, inden den ramte land. Men det modsatte er nu sket.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere