AVIZ

Egypten vil lade 20 lastbiler med nødhjælp køre ind i Gaza

Trucks carrying humanitarian aid from Egyptian NGOs for Palestinians, wait for the reopening of the Rafah crossing at the Egyptian side

Det oplyser USA’s præsident, Joe Biden, onsdag aften, mens han er på besøg i Mellemøsten.

– Sisi fortjener virkelig noget anerkendelse, for han har været meget imødekommende, siger den amerikanske præsident.

Grænsen bliver midlertidigt åbnet, så 20 lastbiler med nødhjælp kan komme ind til de civile, som bor i Gazastriben.

John Kirby, som er sikkerhedsrådgiver for den amerikanske præsident, siger desuden fra Det Hvide Hus, at USA håber, at en lignende aftale kan komme i stand for mere nødhjælp til de trængende civile i Gazastriben.

Det egyptiske præsidentkontor bekræfter sent onsdag aften, at al-Sisi og Joe Biden over telefonen har drøftet, hvordan man hurtigere kan få nødhjælp ind til civile i Gazastriben.

Den palæstinensiske enklave rammes for tiden af en sværm af luftangreb fra det israelske forsvar, IDF, efter at den væbnede islamiske gruppe Hamas 7. oktober udførte det blodigste angreb mod Israel siden Yom Kippur-krigen for 50 år siden.

Israel har afskåret Gaza for al nødhjælp, men oplyste onsdag eftermiddag, at det vil tillade hjælp gennem andre grænseovergange end dem, som ligger mellem Gazastriben og Israel, som Israel kontrollerer.

Det betyder blandt andet, at Israel vil tillade, at der bliver leveret nødhjælp i form af mad, vand og medicin til civile fra Egypten.

Gazastriben ligger ud til Middelhavet mellem Israel og Egypten. Der bor over to millioner mennesker i området, hvis størrelse svarer til Morsø i Danmark.

Området har siden 2007 været under kontrol af Hamas, som smed regeringspartiet i Det Palæstinensiske Selvstyre, Fatah, på porten.

/ritzau/Reuters

Andre læser også