AVIZ

Dronningen udsætter årets sommertogt grundet rygoperation

Dronningens 50-års regeringsjubilæum: Frokost om bord på Dannebrog, dronning Margrethe, Dronningen
Dronningens 50-års regeringsjubilæum: Frokost om bord på Dannebrog, dronning Margrethe, Dronningen (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Men på grund af den rygoperation, som dronningen gennemgik i februar, udsættes sommertogtet til næste år.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse tirsdag middag.

– Af samme årsag udsættes bybesøget i Allerød Kommune, der var planlagt til at finde sted i maj måned, til efteråret 2023, lyder det videre i meddelelsen.

Kongehuset oplyser, at dronningens genoptræning efter operationen går godt. Men der er stadig lang vej, inden hun er helt i mål.

– Dronningens officielle program vil som følge deraf være præget af et lavere aktivitetsniveau end normalt, skriver kongehuset.

Sommertoget, som nu er blevet udsat til næste år, byder desuden på et besøg hos øgruppen Ertholmene, der ligger cirka 20 kilometer nordøst for Bornholm.

Derudover skal hun også lægge vejen forbi Halsnæs kommune.

Dronningen forventer derimod at kunne gennemføre sensommertogtet, hvor hun skal besøge kommunerne Vordingborg, Randers og Fredericia.

Disse sommertogter tager udgangspunkt i en tradition, som går hele vejen tilbage til Christian X, der dengang rejste rundt i de danske farvande.

Tidligere har kongeskibet “Dannebrog” også besøgt havne i Middelhavet, Caribien og på USA’s kyster.

“Dannebrog” tjener som officiel og privat residens for dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg.

Den kongelige beboelse rummer dronningens arbejdsværelse, spisesalon, fællessalon og soverum.

Dronningen tager personligt del i skibets indretning, valg af møbler og generel udrustning.

Den kongelige afdeling rummer møbler og udrustning fra det forudgående kongeskib fra 1879.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere