AVIZ

Dommer fængsler 17 bandemedlemmer for overfald på Christiania

(Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
(Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer natten til torsdag.

Københavns Politi oplyste tidligere onsdag, at det havde anholdt 17 personer, der er sigtet for et groft overfald på en 20-årig mand på Christiania. De anholdte er alle mænd i alderen fra 21 til 42 år.

Ifølge politiet gik “en større gruppe mørkklædte personer” fredag den 28. april omkring klokken 19.00 ind i Pusher Street på Christiania og overfaldt den 20-årige mand med slagvåben, spark og knivstik.

Han kom alvorligt til skade, men var ikke i livsfare.

– Lige siden har vi efterforsket sagen intensivt, og vi er nu så langt, at vi mener at kunne knytte de anholdte til overfaldet, udtalte vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i Københavns Politi i en pressemeddelelse onsdag.

Onsdagens anholdelser fandt sted i samtlige politikredse på Sjælland, og der blev udført ransagninger på de adresser, hvor anholdelserne skete. Også et klubhus i Brøndby blev ransaget.

Her blev der fundet en del effekter, der indgår i den videre efterforskning blandt andet flere kilo hash.

– Vi har sat temmelig meget ind på at finde frem til overfaldsmændene, for vi vil ikke acceptere den voldsparathed, som banderne udviser – hverken i eller uden for Pusher Street, siger Knud Hvass.

Ifølge Ekstra Bladet er de 17 mænd medlemmer af rockergruppen Comanches MC.

Samme medie skriver, at overfaldet bunder i en konflikt om en hashbod i Pusher Street mellem førnævnte gruppe og rockergruppen Hells Angels.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere