AVIZ

Dødelig mortergranat eksploderer blandt legende børn i Somalia

SOMALIA-UNREST
SOMALIA-UNREST (Hassan Ali Elmi/Ritzau Scanpix)

Det oplyser byens vicekommissær Abdi Ahmed til journalister efter eksplosionen.

Størstedelen af de dræbte er børn.

– Katastrofen skete i dag nær byen Qoryoley. De legede med en mortergranat, som ikke var eksploderet. Den eksploderede. Tyve af dem døde, og flere er kommet til skade, sagde Abdi Ahmed tidligere.

– Vi beder regeringen og nødhjælpsorganisationer om at rydde området for miner og granater.

Beboere i byen fortæller, at de intakte mortergranater, som børnene legede med, var blevet brugt af de krigende parter i Somalias borgerkrig.

Den militante islamistiske bevægelse Al Shabaab, som er i krig med landets regering, tog fredag ansvaret for et angreb på en restaurant på Pearl Beach Hotel i Mogadishu, som er landets hovedstad.

Hussein Mohamed, en tjener ved en nærliggende restaurant, fortæller, at han pludselig hørte en eksplosion efterfulgt af skud, da angrebet startede.

– Hele området er afspærret af sikkerhedsstyrker, fortæller han.

Der var natten til lørdag ingen meldinger om dræbte i angrebet, men mindst syv er blevet kvæstet, skriver Somalies Nyhedsbureau.

– Sikkerhedsstyrker arbejder lige nu på at uskadeliggøre Al Shabaab-soldater, som angreb civile på et hotel ved Lido Strand i Mogadishu, skriver nyhedsbureauet.

Somalias Nyhedsbureau delte senere billeder af hændelsen på det sociale medie Twitter. De viste somaliske soldater ved restauranten og en glasdør med et skudhul.

Al Shabaab, som har tætte forbindelser til al-Qaeda, tog i en officiel udtalelse ansvaret for angrebet.

– Mujahedinerne formåede at komme ind på Pearl Beach og er stadig i fuld kontrol, lyder det i udtalelsen.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere