AVIZ

Det bliver lidt lunere, vådt og gråt over weekenden

Snevejret rammer Fyn. Snevejr breder sig i et bælte over landet

Det fortæller Anja Bodholdt, som er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Fredag starter stort set tørt for alle, men allerede over middag bevæger der sig et nedbørsområde ind over os fra sydvest, siger hun.

Anja Bodholdt fortæller, at nedbøjet fredag vil kunne falde som både tøsne, slud og regn.

– Det bliver formentlig i det midtjyske, at man kan opleve det mest vinterlige nedbør fredag, hvor der kan falde en centimeter eller to, siger hun.

Weekenden bliver også noget grå med lavthængende skyer. Det sker, når sneen, som den seneste uge har lagt sig rundt omkring i Danmark, smelter.

Det laver en masser fugt, som omdannes til lave skyer og dårlig sigtbarhed, siger Anja Bodholdt.

– Lørdag venter der endnu en gråvejrsdag med tåge og dis mange steder, og der vil også kunne falde lidt regn eller slud rundt omkring, siger Anja Bodholdt.

Søndag, når danskerne tænder det andet lys i adventskransen, står den på regn i perioder og igen mange skyer i hele landet.

Temperaturen vil fredag ligge mellem nul og tre graders varme, men den vil stige de kommende dage, så vi søndag vil komme og ligge mellem tre og seks grader.

– Så det ser også ud til, at nattefrosten holder en pause her i weekenden. Vinden vil også weekenden igennem komme fra sydøstlig retning.

Alt i alt bliver vejret lunere og mere gråt end den seneste uge. Hvis man skal nå at kaste en snebold, så er weekenden et godt bud – meget af sneen vil nemlig være væk mandag.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere