AVIZ

Datter af fængslet aktivist nægtes indrejse til Bahrain

Britain Bahrain

Det skriver Tim Whyte, som er generalsekretær hos Mellemfolkeligt Samvirke Actions Aids. Han befinder sig sammen med Maryam al-Khawaja i den britiske lufthavn Heathrow.

– Vi er alle blevet nægtet boardingkort i London. British Airways siger, at de har fået en direkte ordre fra de bahrainske myndigheder til at nægte os at stige om bord på flyet, skriver han i en sms til Ritzau.

I en video på det sociale medie X, der tidligere hed Twitter, fortæller Maryam al-Khawaja, at hun er “utrolig skuffet” over, at hun ikke kan komme til Bahrain og se sin far.

– Det kunne have været den sidste gang, jeg ser min far, siger hun meget berørt i videoen.

62-årige Abdulhadi al-Khawaja er dansk statsborger og har siddet fængslet i Bahrain i over 12 år.

I 2001 rejste han til Bahrain efter at have boet 12 år i Danmark. Ti år efter ledte han fredelige demonstrationer for en demokratisering af landet.

I den forbindelse blev han anholdt. Efter to måneder i en isolationscelle blev Abdulhadi al-Khawaja idømt livsvarigt fængsel af en bahrainsk domstol.

Abdulhadi al-Khawaja har sultestrejket flere gange for at protestere mod sin anholdelse og forholdene i fængslet. En af dem varede 110 dage. Det fortalte Maryam al-Khawaja til Amnesty i 2022.

Samtidig har hun udtalt, at hendes far har kroniske smerter på grund af tortur og brutal vold i fængslet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere