Det oplyser Udenrigsministeriet i et skriftligt svar.
Personer, der vil hjem, opfordres til at bruge åbne lufthavne i regionen, herunder lufthavnen i Tel Aviv.
– Udenrigsministeriet overvejer alle muligheder for at hjælpe danskere i Israel og Palæstina, men ser i øjeblikket ikke behov for at sende et særfly til Israel.
– Udenrigsministeriet er bekendt med, at rejse- og forsikringsbranchen planlægger et særfly, som skal fragte en række danskere ud af Israel via Jordan.
Flere end 1000 personer har tilmeldt sig danskerlisten for Israel og Det Palæstinensiske Selvstyre. Der er registreret 1100 personer på danskerlisten for Israel og 90 på danskerlisten for Det Palæstinensiske Selvstyre.
Flere andre lande har ellers valgt at evakuere borgere. Polen, Ungarn og Bulgarien har iværksat evakueringer af hundredvis af statsborgere, der har opholdt sig i Israel.
En række danske efterskole- og højskoleelever har været strandet i Jerusalem, efter at den militante islamistiske bevægelse Hamas lørdag angreb Israel.
Tidligere mandag kom det frem, at disse elever ville blive hentet hjem af et fly. Men der sendes altså ikke særfly afsted til personer på danskerlisten.
– Udenrigsministeriets 24/7-vagttelefon er styrket og svarer vedvarende på spørgsmål fra danskere, der henvender sig om blandt andet situationen i Israel og Palæstina.
– Udenrigsministeriet opfordrer alle danskere i Israel og Palæstina til at registrere sig på danskerlisten, skriver ministeriet.
Ministeriet er i tæt dialog med ambassader i regionen samt med rejse- og forsikringsbranchen.
Hamas angreb og Israels modsvar har skabt rystelser i det internationale samfund og også skabt diskussioner i Danmark. En af dem går på, om bistanden til Det Palæstinensiske Selvstyre skal stoppes.
Regeringspartiet Venstre har meldt ud, at partiet vil stoppe al dansk udviklingsstøtte.
Det oplyste udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen mandag formiddag. Der udestår dog endnu en samlet regeringsmelding.
/ritzau/
Andre læser også