AVIZ

Danmarksdemokraterne får et ungdomsparti

Året i billeder 2022 - Indlandundefined
Året i billeder 2022 - Indlandundefined (Nikolai Linares/Ritzau Scanpix)

Det oplyser Danmarksdemokraterne i et opslag på på det sociale medie Twitter.

Ungdomspartiet har fået navnet DD-Ungdom, og i spidsen som landsformand er Patrick Culmsee Bryhl Madsen.

– Et snusfornuftigt borgerligt ungdomsparti, som har rod i virkeligheden, lyder det i opslaget på Twitter.

– Vi vil blandt andet styrke erhvervsuddannelser, prioritere børn og unges trivsel, og så vil vi sørge for, at vi udvikler hele Danmark – også uden for de store byer, uddyber partiet på Facebook.

Patrick Culmsee Bryhl Madsen er medlem af Sydslesvigudvalget i Folketinget, selv om han ikke er folkevalgt.

Alligevel kan han være medlem af det lille folketingsudvalg, da Folketinget “i ganske særlige tilfælde kan vælge et eller flere udvalgsmedlemmer, der ikke er medlem af Folketinget, hvis den eller de pågældende har tilknytning til et af Folketingets partier, og den eller de pågældende har et særligt indblik i og interesse for spørgsmål vedrørende det danske mindretal i Sydslesvig”.

Danmarksdemokraterne blev stiftet for knap et år siden af tidligere Venstre-minister og -næstformand Inger Støjberg.

Hun meldte sig ud af Venstre i februar 2021 efter et opgør med formand Jakob Ellemann-Jensen. Siden blev hun i december samme år dømt til 60 dages ubetinget fængsel ved en rigsretssag i sagen om den ulovlige instruks.

Inger Støjbergs comeback til dansk politik blev fuldendt ved folketingsvalget i november sidste år. Her fik Danmarksdemokraterne 8,1 procent af stemmerne og 14 mandater.

Med stiftelsen af et ungdomsparti tager Danmarksdemokraterne nu endnu et skridt mod at blive et fuldt etableret politisk parti.

Indtil marts var det eksempelvis ikke muligt at være medlem af partiet, hvis navn blev godkendt af Valgnævnet 21. juni sidste år, og to dage senere blev officielt præsenteret af Inger Støjberg.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere