AVIZ

Danmark indgår samarbejde om havvind med Japan

Statsministeren lægger blomster ved Israels Ambassade

Det erfarer det asiatiske medie Nikkei.

Over for Ritzau bekræfter Statsministeriet, at der senere tirsdag vil blive indgået en aftale om “udvidelse af havvindsamarbejdet med Japan”. Det skriver ministeriet i en mail.

Statsministeriet bekræfter ikke indholdet i aftalen.

Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), er i øjeblikket i Japan, hvor hun blandt andet mødes med Japans premierminister, Fumio Kishida.

Her er blandt andet den geopolitiske situation i Indo-Stillehavsregionen og krigen i Ukraine på dagsordenen.

Derudover har statsministeren også nævnt den grønne omstilling.

Som følge af den nye plan skal industri, forskere og regeringerne fra begge lande i fællesskab arbejde på at reducere omkostninger forbundet med flydende vindmøller, skriver Nikkei.

Ifølge mediet vil andre lande også blive inviteret til at deltage i samarbejdet.

Flydende havvindmøller kan give en fordel, fordi de kan placeres på dybere vand sammenlignet med almindelige havvindmøller, som man typisk fastgør til havbunden.

Den japanske regering sigter ifølge Nikkei mod at vælge producenter af havvind svarende til 10.000 megawatt i 2030 og mellem 30.000 og 45.000 megawatt i 2040.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere