– Det er vores forventning, at vi til marts eller april vil kunne donere det første bidrag af kampfly til Ukraine.
– Men der er et meget stort arbejde med at sikre, at ukrainerne er i stand til at håndtere dem, de steder de skal stå, siger Troels Lund Poulsen.
Han peger dermed på, at Ukraine både skal kunne vedligeholde kampflyene og beskytte dem mod russiske angreb.
– Det er mit klare mål, at vi i første kvartal af 2024 kan sende de første kampfly afsted til Ukraine. Men det afhænger af, hvordan træningsindsatsen går for de piloter, der skal efter- og videreuddannes. Og ikke mindst det støttepersonale, der skal servicere flyene, siger Troels Lund Poulsen.
Han vil onsdag mødes med de øvrige lande i kampflykoalitionen i Bruxelles. Her vil Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, også deltage.
Danmark er sammen med Holland i spidsen for en koalition af lande, der uddanner ukrainske piloter og støttepersonel. Landene donerer desuden F-16-kampfly, som Ukraine kan bruge i krigen mod de russiske invasionsstyrker.
Den danske regering meddelte i august, at Danmark vil donere 19 F-16-fly til Ukraine. Lignende meldinger kommer fra andre Nato-lande.
Forud for mødet onsdag i Natos hovedkvarter har Belgien meddelt, at man også vil sende F-16-fly til Ukraine.
Det vil dog først ske fra 2025. Det siger den belgiske forsvarsminister, Ludivine Dedonder, til den belgiske radiostation RTL Radio ifølge nyhedsbureauet Reuters.
Det er endnu uvist, hvor mange fly der er tale om.
Zelenskyjs tilstedeværelse i Bruxelles falder sammen med, at forsvarsministre fra Nato-landene onsdag og torsdag mødes i den belgiske hovedstad. Hovedemnet på Nato-mødet er den fortsatte militære støtte til Ukraine.
Onsdag er der desuden møde i Ukraine Defence Contact Group, som er en koalition af omkring 50 lande, der sender militært udstyr til Ukraine.
Ukraine har især brug for mere luftforsvar, artilleri og ammunition forud for vinteren, sagde Volodymyr Zelenskyj på vej ind til mødet.
/ritzau/
Andre læser også