AVIZ

Coop sælger ejendomme for en milliard til pensionsselskab

Koncernen Coop samler tre store kæder under ©t navn
Koncernen Coop samler tre store kæder under ©t navn (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det skriver parterne i en fælles pressemeddelelse.

Pengene fra salget skal blandt andet bruges på den omtalte omstrukturering i koncernen, hvor blandt andet Kvickly, SuperBrugsen og Irma fremover skal samles i en kæde med navnet Coop.

– Vores opsparing i mursten er vokset med et milliardbeløb gennem de seneste år, siger Kræn Østergård Nielsen, administrerende direktør i Coop, i pressemeddelelsen.

– Vi bruger en del af den opsparing til at gennemføre denne store transformation.

Coop har planer om at investere fire milliarder kroner i den nye strategi frem mod 2027.

Salget omfatter en række ejendomme i Brøndby, Albertslund og Hasselager ved Aarhus. Fremover skal Coop leje ejendommene af PensionDanmark.

Det omfatter også byudviklingsprojektet Coop Byen Vest med 378 lejligheder og rækkehuse i Albertslund. Coop har hidtil samarbejdet med PensionDanmark om projektet.

– Vi ser frem til en ny fase af vores samarbejde og en investering, som vil bidrage til en fornuftig forrentning af vores medlemmers pensionsopsparinger, siger Marius Møller, direktør i PensionDanmark Ejendomme, i pressemeddelelsen.

Omstruktureringen i Coop-koncernen kommer efter et særdeles svært 2022.

Her har prisforhøjelser hos leverandører medført et stort fald i indtjeningen. Derfor regner man med at kunne præsentere sit dårligste resultat i Coops historie næste gang, sagde topchefen i januar.

– Efter et rekordår under coronakrisen står vi nu med rekordmodvind under inflationskrisen, sagde Kræn Østergård Nielsen til Ritzau.

På sigt skal butikskæden Coop være Danmarks største supermarkedskæde ifølge koncernen selv.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere