Det bekræfter han i en pressemeddelelse på styrelsens hjemmeside. Her siger Brostrøm, at han ikke søger forlængelse, når kontrakten udløber.
57-årige Brostrøm har stået i spidsen for Sundhedsstyrelsen siden 2015.
Inden da havde han været enhedschef i styrelsen i fire år.
Her skiftede han en knap 20-årig klinisk karriere ud med embedsmandsrollen i Sundhedsstyrelsen.
Han siger, at han stadig har masser af energi, men med sine otte år er han den længst siddende direktør i styrelsen i mere end tredive år.
– Jeg har længe vidst, at jeg ikke ville søge stillingen igen. Generelt synes jeg ikke, man skal sidde for længe på vigtige poster, hvor man kan komme til at fylde for meget og spærre for udvikling, siger han.
– Både Sundhedsstyrelsen og jeg skal videre.
Brostrøm er uddannet speciallæge i gynækologi og obstetrik. Han har blandt andet været overlæge på gynækologisk-obstetrisk afdeling på hospitalerne i Glostrup og Herlev.
Professionelt har han måttet håndtere konflikten omkring en specialplan for sygehusene, der vakte opstandelse.
Det var Brostrøms opgave at få enderne til at mødes, da han trådte til.
I 2019 gjaldt det vaccinediskussionen. Her måtte Søren Brostrøm erkende, at Sundhedsstyrelsen havde begået flere fejl i starten af debatten om, hvorvidt vacciner mod HPV-virus var farlige.
Men det var, da coronapandemien ramte, at Brostrøm for alvor blev et kendt navn i offentligheden. Her tonede han frem på tv-skærmene hjemme i stuerne landet over ved de mange pressemøder med myndighederne.
Selv om han fra mange sider er blevet rost for sin evne til at kommunikere skarpt og klart, har der også været malurt i bægeret.
For i starten af coronavirussets udbrud lød det fra Søren Brostrøm, at risikoen var “meget lav” for spredning i Danmark. Efterfølgende erkendte han, at sygdommen i begyndelsen skulle have været håndteret anderledes.
Brostrøm slutter sig til rækken af myndighedspersoner, der blev kendte navne under coronakrisen, men som efterfølgende har forladt deres poster.
Kåre Mølbak, der stod i spidsen for Statens Serum Institut (SSI) som faglig direktør, gik på pension i slutningen af januar 2021.
Samme måned gjorde Sundhedsministeriets daværende departementschef, Per Okkels, det samme.
Et par måneder senere, i marts 2021, meddelte Lægemiddelstyrelsens daværende direktør, Thomas Senderovitz, at han stoppede med øjeblikkelig virkning.
Søren Brostrøm leder i øjeblikket en robusthedskommission, som er sat i verden for at komme med anbefalinger til, hvordan der blandt andet kan sikres mere personale og et bedre arbejdsmiljø i sundhedsvæsenet.
Kommissionen skal efter planen fremlægge sit arbejde i sensommeren 2023.
Brostrøm er også formand for Verdenssundhedsorganisationens, WHO, regionalbestyrelse for Europa. I maj sidste år indtrådte han desuden i WHO’s globale bestyrelse.
Stillingen som ny direktør bliver slået op onsdag. Deadline for ansøgere er 30. april.
Hvad Søren Brostrøm skal lave efter oktober, ved han ikke.
/ritzau/
Andre læser også