AVIZ

Brødrene Hartmann skal afnoteres fra børsen

Christian Stadil

Det skriver finansmediet MarketWire.

Afnoteringen er besluttet ved selskabets ekstraordinære generalforsamling, hvor det var krævet, at mindst 90 procent af de fremmødte stemte for.

85 procent af den samlede aktiekapital havde meldt sin ankomst til generalforsamlingen. Og 93 procent af dem havde allerede stemt for en afnotering inden generalforsamlingen.

Thornico, der har Hummel-manden Christian Stadil i spidsen, ejer godt 80 procent af aktierne og er dermed hovedaktionær.

Selskabet står bag forslaget og købstilbuddet til de eksisterende aktionærer. De tilbydes at sælge deres aktier til en pris på 360 kroner per aktie.

Stadil købte i sidste uge aktier fra fire store aktionærer i Brødrene Hartmann, hvor de fik samme tilbud, efter at de havde afvist en pris på 300 kroner per aktie ifølge MarketWire.

Her erhvervede han sig ekstra 10 procent af aktierne og øgede sin andel til 80 procent.

Brødrene Hartmann har haft mere end 40 år på fondsbørsen i København.

De seneste par uger har emballageproducenten fået en del opmærksomhed. Det skabte nemlig et børsdrama, da Thornico i september fremsatte tilbuddet på 300 kroner per aktie.

På daværende tidspunkt var købsprisen under handelsprisen, og dermed var flere aktionærer kritiske.

En af dem var kapitalfonden VN Capital, der opfordrede alle andre til at takke nej til tilbuddet. Også Handelsbanken meldte sig i koret af kritiske stemmer, skriver Euroinvestor.

Mandag eftermiddag stiger Hartmann-aktien 0,6 procent på børsen til kurs 355 kroner.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere