AVIZ

Britisk regering vil overbevise domstolene med ny Rwanda-plan

RWANDA-BRITAIN-MIGRANTS-TREATY

Planen skal genoplive et forslag om at sende migranter til det østafrikanske land, efter at en tidligere udgave af planen er blevet afvist i det britiske retssystem.

Den britiske indenrigsminister, James Cleverly, regner med, at aftalen nu vil kunne få grønt lys hos domstolene.

Endnu kendes detaljerne i den nye aftale dog ikke.

– Der er et stort ønske om at fortsætte med at forbedre processen, siger Cleverly på et pressemøde i Rwandas hovedstad, Kigali.

– Storbritannien og Rwanda arbejder på dette, fordi det er vigtigt.

Rwandas udenrigsminister, Vincent Biruta, stemmer i:

– Rwanda er meget dedikeret til dette samarbejde, og det er derfor, at vi har arbejdet sammen med den britiske regering om at gøre noget ved de bekymringer, som højesteretten har gjort opmærksom på, siger ministeren.

Det var midt i november, at højesteretten sagde nej til den oprindelige britiske plan.

Dermed holdt højesteretten fast i en afgørelse, der tidligere var faldet ved en lavere domstol.

Retten afviste enstemmigt den britiske regerings anke mod den tidligere dom, som fastslog, at migranter ikke kan sendes til Rwanda, fordi det ikke kan betragtes som et sikkert tredjeland.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere