AVIZ

Britisk forsvarsminister er bookmakers favorit som ny Nato-chef

British Secretary of State for Defence Ben Wallace, speaks during an interview with Reuters in Singapore
British Secretary of State for Defence Ben Wallace, speaks during an interview with Reuters in Singapore (Caroline Chia/Reuters)

I flere andre lande følges kapløbet også tæt – og flere navne er i spil.

Og selv om statsminister, Mette Frederiksen (S), er løbet med meget af opmærksomheden i de danske medier, så er hun ikke nødvendigvis den største favorit til at afløse norske Jens Stoltenberg som Nato-chef.

I hvert fald ikke hos den danske bookmaker Bet25.

Siden har samlet en liste over mulige kandidater, og her er det den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, der spås de bedste chancer.

Han giver pengene tre gange igen som ny generalsekretær i Nato.

Efter Wallace følger tre kandidater, der alle giver pengene seks gange igen.

Blandt dem er danske Mette Frederiksen. De to andre er Estlands premierminister, Kaja Kallas, og Hollands premierminister, Mark Rutte.

De fire øvrige, som Bet25 tilbyder spil på, inkluderer EU-Kommissionens formand, tyske Ursula von der Leyen. Hun giver pengene otte gange igen.

De tre sidste er Litauens premierminister, Ingrida Simonyte (odds 12,50), Slovakiets præsident, Zuzana Caputova (odds 12.50), og den canadiske vicepremierminister, Chrystia Freeland (odds 25.00).

Den nuværende Nato-chef, 64-årige Jens Stoltenberg, har haft posten siden 2014 og stopper efter planen i oktober 2023.

Der er lagt op til, at der træffes en beslutning om afløseren for Stoltenberg på Natos topmøde i Vilnius i Litauen den 11. og 12. juli.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere