AVIZ

Brendan Rodgers vender tilbage til Celtic som manager

FILE PHOTO: FA Cup Third Round - Gillingham v Leicester City
FILE PHOTO: FA Cup Third Round - Gillingham v Leicester City (Peter Cziborra/Ritzau Scanpix)

Brendan Rodgers har fået en treårig kontrakt i den skotske klub. Det skriver Celtic mandag på sin hjemmeside.

Dermed vender Brendan Rodgers tilbage til Celtic. Her var han manager fra 2016 til 2019 med stor succes. Det blev blandt andet til to skotske mesterskaber.

– Da jeg blev spurgt om at vende tilbage til klubben, var det en meget simpel beslutning for mig og min familie, siger Brendan Rodgers til klubbens hjemmeside.

Brendan Rodgers skal afløse Ange Postecoglou, som er blevet ansat som manager i Tottenham.

I starten af april blev Brendan Rodgers fyret som manager i Leicester. Få måneder senere endte klubben med at rykke ud af Premier League.

I Leicester trænede han i den forgangne sæson blandt andre danskerne Viktor Kristiansen og Daniel Iversen. Tidligere har han også trænet Kasper Schmeichel.

I Leicester førte Brendan Rodgers klubben til FA Cup-titlen samt to femtepladser i Premier League. I den forgangne sæson gik det dog helt galt for klubben, der i 2016 sensationelt vandt det engelske mesterskab.

Den 50-årige nordirer har tidligere været manager i Liverpool fra 2012 til 2015, og inden da stod han i spidsen for Swansea, Reading og Watford.

Størst succes har Brendan Rodgers haft i sin første periode som manager i Celtic. Ud over de to mesterskaber blev det også til fem pokaltitler. I Skotland spilles der hvert år to pokalturneringer.

I Liverpool var resultaterne mere svingende. I sin anden sæson hos Liverpool var han tæt på at sikre klubben det første mesterskab siden 1990.

Men holdet smed det hele på gulvet i de sidste spillerunder. I stedet vandt Manchester City mesterskabet i 2013/14-sæsonen.

I oktober 2015 blev Brendan Rodgers fyret i Liverpool grundet svigtende resultater.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere