AVIZ

Borgere har tjekket årsopgørelsen over tre millioner gange

Kø på skat.dk for at se årsopgørelsen
Kø på skat.dk for at se årsopgørelsen (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det fortæller Jan Møller Mikkelsen, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

– Der har været rigtig stor interesse omkring årsopgørelsen. Faktisk er det sådan, at der allerede er over tre millioner login.

– Og det er 500.000 flere end på samme tid sidste år, siger han.

Desuden er der blevet lavet 747.811 ændringer i årsopgørelsen, skriver Skattestyrelsen på Twitter.

Fredag åbnede Skattestyrelsen i testtilstand for, at man som borger kunne tjekke sin årsopgørelse. Den officielle åbning er mandag, hvor man også kan ringe ind til Skattestyrelsen med spørgsmål.

Optællingen tæller antallet af login, men det betyder ikke nødvendigvis, at tre millioner borgere har tjekket årsopgørelsen. Nogle borgere kan have været forbi siden flere gange.

En årsopgørelse er et skatteregnskab for sidste år. Her kan man se, hvor mange penge man skal have tilbage i skat eller betale, hvis man har betalt for lidt i skat.

– Det er for tidligt at sige det præcise tal for, hvor mange der skal have penge tilbage, og hvor mange der skal betale restskatgæld. Men en god tommelfingerregel er, at tre ud af fire danskere står til at få penge tilbage. Sidste år udbetalte vi cirka 20 milliarder i april, hvor vi begyndte de første udbetalinger.

– Cirka en fjerdedel går enten i nul eller skal betale penge tilbage. Her lød beløbet på cirka 8,5 milliarder kroner sidste år, siger Jan Møller Mikkelsen.

Selv om den officielle åbning først er mandag morgen, har man som borger kunne rådføre sig på en chat. Her er det særligt, hvis borgere enten står til at få mange penge tilbage, eller hvis der er en stor restskat.

Fristen for at rette årsopgørelsen er 1. maj 2023.

Hvis man skal have penge tilbage, vil man i de fleste tilfælde modtage beløbet fra medio april.

Men hvis man derimod skal indbetale restskat, skal det gøres senest 3. juli 2023. Så undgår man at skulle betale et procenttillæg.

Søndag oplyste Skattestyrelsen, at borgerne i forbindelse med årsopgørelsen særligt har interesseret sig for kørselsfradrag, servicefradrag og rejseudgifter.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere