AVIZ

Biden vil bede Kongressen om flere penge til Israel og Ukraine

Biden Israel Palestinians United States

Det siger Joe Biden i en tale torsdag aften amerikansk tid.

– Amerikansk lederskab er det, der holder verden sammen. Amerikanske allierede er det, der holder os, USA, i sikkerhed, sagde Biden i talen, der blev sendt i bedste sendetid i USA.

– Vi kan ikke lade terrorister som Hamas og tyranner som Putin vinde. Jeg nægter at lade det ske, siger han.

Det Hvide Hus siges at være i gang med en anmodning til Kongressen, der samlet løbet op i 100 milliarder dollar. Det svarer til over 700 milliarder kroner.

Det fortæller kilder med kendskab til sagen til Reuters.

Herunder vil Det Hvide Hus ifølge kilderne bede Kongressen om lov til at bruge yderligere 60 milliarder dollar på støtte til Ukraine og 14 milliarder dollar på støtte til Israel.

Ifølge kilderne skal halvdelen af de 60 milliarder dollar til Ukraine gå til at genopbygge og modernisere USA’s våbenlagre.

Biden holdt sin tale til den amerikanske befolkning omkring 20 timer, efter at han vendte tilbage fra et besøg i Mellemøsten.

Her mødtes han blandt andet med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

Repræsentanternes Hus, som er den ene halvdel af Kongressen i USA, er i øjeblikket i gang med at finde en ny formand, efter Kevin McCarthy måtte gå af for omkring to uger siden.

Uden en formand kan Repræsentanternes Hus ikke vedtage nye love.

Den konservative republikaner Jim Jordan har forsøgt, at blive ny formand for Repræsentanternes Hus to gange uden held.

Fredag vil han forsøge at samle nok stemmer ved en tredje afstemning, sagde Russel Dye, som er talsperson for Jordan til Reuters torsdag aften amerikansk tid.

Afstemningen vil blive afholdt klokken 16 dansk tid ifølge Russel Dye.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere