AVIZ

Biden kalder præsident Xi diktator efter møde

TOPSHOT-US-CHINA-DIPLOMACY-APEC-SUMMIT

– Han er en diktator i den forstand, at det er ham, som styrer et land, der er kommunistisk, og som har et styre, der er totalt forskelligt fra vores, siger Biden.

Den amerikanske præsident brugte i juni også ordet “diktator” om den kinesiske leder. Det var efter USA havde nedskudt en kinesisk overvågningsballon.

Også Bidens seneste udtalelse er blevet fordømt af det kinesiske udenrigsministerium, som kalder det for en “ekstrem forkert udtalelse” og “politisk manipulation.”

– Kina er stærkt imod udtalelsen, hedder det i en erklæring fra udenrigsministeriet i Beijing torsdag.

Mødet nær San Francisco var vellykket, efter at de to stormagter har haft en lang periode med et meget anspændt forhold.

Biden og Xi talte sammen i mere end fire timer. De blev enige om at genoptage de direkte militære kommunikationslinjer, som Kina brød, efter at den daværende formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, besøgte Taiwan i 2022.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere