AVIZ

Biden: Det tyder på “den anden side” står bag hospitalseksplosion

Biden Israel Palestinians

Den amerikanske præsident, der med “den anden side” ifølge Reuters henviser til islamistiske palæstinensiske grupper, fremsatte udtalelsen, kort efter at han onsdag landede i Israel og mødtes med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu.

Biden selv adresserer ikke, hvem den anden side er.

Biden fastslår på et pressemøde sammen med den israelske regeringschef, at USA vil støtte Israel mod Hamas, som han fordømmer.

– Hamas har kun bragt det palæstinensiske folk lidelse.

– Jeg var dybt rystet og bedrøvet over eksplosionen på et hospital i Gaza tirsdag. Ud fra det jeg har set, så ser det ud, som om det var forårsaget af det andet hold, siger Biden.

Netanyahu takker Biden for amerikanernes “utvetydige støtte” i Gazakonflikten, som han betegner som “en krig mellem civilisationen og barbariet.”

– Den 7. oktober dræbte Hamas 1400 israelere – måske flere, siger Netanyahu, som siger, at den civiliserede verden må slutte op bag israelerne.

Tel Aviv bliver rejsens eneste stop for Biden, som under samtaler med Netanyahu ventes at insistere på, at humanitær bistand skal sikres til civilbefolkningen i Gaza.

Det Hvide Hus har gjort det klart, at de menneskelige lidelser, der forårsages af israelernes kampe med Hamas, skal minimeres.

Den amerikanske leder skulle under sit ophold også mødes med medlemmer af den israelske hær og familier, hvis familiemedlemmer enten er dræbt eller taget som gidsel i konflikten.

Præsidentens tur til Israel blev annonceret natten til tirsdag dansk tid.

Den amerikanske præsident skule have besøgt Jordan, men denne plan blev opgivet efter sygehusangrebet tirsdag.

Biden skulle havde mødt Jordans kong Abdullah II, den palæstinensiske selvstyrepræsident Mahmoud Abbas og Egyptens præsident Abd al-Fattah al-Sisi.

tv-netværket Al Jazeera meddelte onsdag formiddag, at antallet af dræbte i Gazastriben er nået op på 3300.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere