AVIZ

Barcelona anklages for korruption over betalinger

FILES-FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-MESSI-BARTOMEU
FILES-FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-MESSI-BARTOMEU (Lluis Gene/Ritzau Scanpix)

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

To tidligere klubpræsidenter i FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu og Sandro Rossell, samt den tidligere næstformand i dommerkomitéen Jose Maria Enriquez Negreira, tiltales ligeledes for korruption, lyder det.

Overførslerne på samlet 1,4 millioner euro (10,4 millioner kroner) skulle være sket fra 2016 til 2018. Det fortalte radiostationen Cadena Ser i februar.

Barcelona har tidligere selv oplyst, at man har brugt den daværende næstformand i dommerkomitéen som konsulent.

Jose Maria Enriquez Negreira leverede tekniske rapporter, blandt andet på video. Derudover bidrog han med informationer omkring talenter fra andre klubber i Spanien.

Ifølge FC Barcelona er det “normal praksis” for fodboldklubber at lave den slags aftaler. Samarbejdet blev stoppet i 2018, fordi klubben skulle reducere sine udgifter. Ifølge Josep Maria Bartomeu startede samarbejde helt tilbage i 2003.

Dommerkomitéen i Det Spanske Fodboldforbund har fortalt, at Jose Maria Enriquez Negreira ikke har haft nogen rolle siden 2018.

Selv om Barcelona muligvis har overtrådt reglerne, falder der ingen sportslig straf til klubben. Det sagde La Ligas præsident, Javier Tebas, i februar.

– Vi skal med det samme gøre det klart, at det ikke er muligt at sanktionere sportsligt, fordi der er gået fem år. Vi har allerede undersøgt det, sagde Tebas.

Barcelona skulle have været dømt inden for tre år, hvis de skulle have haft en sportsligt straf.

/ritzau/

Andre læser også

Find de smukkeste smykker

    Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
    Læs mere