AVIZ

Avis: Efterretningslæk begyndte allerede efter Ruslands invasion

(Social Media Website/Reuters)
(Social Media Website/Reuters)

En amerikansk garder, der er anklaget for at lække en lang række militære efterretninger, begyndte angiveligt at dele dokumenter langt tidligere end først antaget.

Det skriver avisen The New York Times.

Faktisk var det allerede i ugerne efter Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022, at garderen, 21-årige Jack Teixeira, tilsyneladende begyndte at offentliggøre efterretninger på tjenesten Discord.

The New York Times baserer sine oplysninger på en gennemgang af beskeder delt i en chatgruppe med omkring 600 medlemmer.

Ifølge avisen blev efterretninger delt af en profil, der matcher Jack Teixeiras.

Tidligere blev det anslået, at lækagen begyndte i en chatgruppe på Discord omkring marts i år.

De tidligere lækager skulle ifølge avisen være sket i en anden, separat chatgruppe.

21-årige Jack Teixeira blev 13. april anholdt og anklaget for på uautoriseret vis at have fjernet, opbevaret og videregivet fortrolige dokumenter og materialer.

Det er ifølge The New York Times uklart, om de amerikanske myndigheder også undersøger læk helt tilbage fra krigens spæde start.

Blandt dokumenterne, avisen nu har fundet frem til, kan man læse information om russiske og ukrainske tabstal.

Man kan også læse om de russiske efterretningstjenesters arbejde og den hjælp, vestlige lande har ydet Ukraine.

Ægtheden af dokumenterne er ikke blevet bekræftet.

Jack Teixeira har haft adgang til tophemmeligt materiale siden 2021, fremgår det ifølge CNN af sagsakterne. Amerikansk politi mener, at han begyndte at poste noget af materialet i en lukket gruppe på nettet i december 2022.

Der er tale om det mest alvorlige læk af fortrolige efterretninger i USA, siden WikiLeaks lækkede hundredtusinder af dokumenter i 2010, skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere